diumenge, 9 de març del 2014

Els museus com a recursos pedagògics

Publicació de XTEC sobre conferència a l'entorn del valor pedagògic dels museus. Sobretot podeu seguir la conferència al vídeo.

Els museus, un recurs al servei de l'escola

Des de fa molts anys els departaments d'educació dels museus del nostre país han anat consolidant una tasca educativa al servei de l'escola.
Els programes d'aquestes institucions desenvolupen un ampli ventall d'activitats, adaptades a les diferents franges d'edat i que tenen com a objectiu fonamental complementar, ampliar i diversificar el currículum. El museu és un bon camp de treball i d'experimentació per a l'escola, un espai on la interdisciplinarietat es dóna de forma natural, on les humanitats, les ciències aplicades i la tecnologia es posen al servei del patrimoni per estudiar-lo, donar-hi valor i garantir la seva permanència per a les generacions futures.
Crear recursos i incorporar noves metodologies en l'apropament als objectes patrimonials, oferir formació als professionals de l'ensenyament i participar en projectes innovadors en col·laboració amb els centres educatius són altres de les accions que es desenvolupen des dels museus i que fan palès que compartim el gran repte de l'educació dels nostres infants i joves.
Iniciaran la conversa: Esther Fuertes, mestra i museòloga, al Departament d'Educació del Museu Nacional d'Art de Catalunya; Carme Prats, cap d'Exposicions, Educació i Projectes del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, i Joan Roca, director del Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada