diumenge, 16 de març del 2014

Desmilitaritzem l'escola a Diari de l'Educació.

Entitats, sindicats, ONG i organitzacions pacifistes diverses, agrupades sota la campanyaDesmilitaritzem d’educació, han protestat un any més contra la presència de l’exèrcit al Saló de l’Ensenyament, obert del dia 12 al 16 de març. “La participació de les Forces Armades [...] és un pas més en la normalització de l’exèrcit i la seva inserció als espais educatius, i fomenta així l’anomenada cultura de la defensa i l’esperit militar, per millorar la seva imatge i animar al reclutament”, denuncien en un manifest presentat aquest dijous. Així, demanen a la direcció del Saló que els retiri la invitació.
Aquesta és la sisena edició consecutiva que Desmilitaritzem l’educació posa en marxa aquesta campanya, tal com ho fa també durant les vacances de Nadal amb el Saló de la Infància, que també compta amb la participació de l’exèrcit. En tots dos casos, des de la plataforma es queixen que aquesta concessió a l’exèrcit serveix perquè les forces armades venguin una imatge edulcorada de la seva activitat. “Projecten una imatge d’ajut humanitari i no del que realment és, un instrument per a l’exercici de la violència organitzada”, apunten en el text difós.
A més, lamenten que els principis de l’exèrcit “s’oposen als valors propis d’una educació democràtica”, com són “la llibertat personal”, “la solidaritat” o “el foment de la pau i el respecte als drets humans”. En aquest sentit, recorden que existeix la campanya Xarxa de Centres Educatius Lliures d’Armes, a través de la qual els centres educatius poden manifestar el seu rebuig a la “militarització de l’educació”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada