dilluns, 10 de febrer del 2014

Proposta Consellera Irene Rigau sobre llibres de text

La consellera Rigau ha proposat al gremi d'editors que facin la renovació dels llibres de text a partir de les competències bàsiques

  • La consellera Rigau ha acordat amb els representants del sector editorial que el canvi en el conjunt del currículum de primària a partir de les competències bàsiques es realitzarà el curs 2015-2016
  • La consellera i el gremi d’editors consideren que “el procés de desenvolupament de la Lomce, tant en calendari com en currículums, no ajuda a la bona programació”
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha proposat als representants del sector editorial que facin la renovació dels llibres de text a partir de les competències bàsiques. Ho ha fet durant la reunió conjunta que han mantingut aquest matí per analitzar l’adequació dels llibres als nous currículums de la Lomce. El Departament d’Ensenyament i el gremi d’editors han coincidit en continuar treballant en la implantació de les competències bàsiques i també en què “el procés de desenvolupament de la Lomce, tant en calendari com en currículums, no ajuda a la bona programació”, tal com ha declarat la titular d’Ensenyament als mitjans després de la reunió.

La consellera Irene Rigau ha explicat que les competències bàsiques formen part del currículum de la Lomce i ha recordat que en la darrera modificació dels currículums proposats per part del ministeri “vam aconseguir la incorporació de les competències bàsiques, que en teoria justifiquen la resta del contingut del reial decret i, per tant, quedem avalats”. En aquest sentit, ha destacat que el Departament “continuarà treballant en la implantació progressiva del canvi metodològic d’acord amb les competències bàsiques”.


Segons ha afirmat la titular d’Ensenyament, pel que fa al currículum de primària “hem pogut revisar els canvis en els blocs curriculars i on hi ha la modificació més palesa és en les ciències socials” i que, per tant, de cara al curs vinent, s’ha pactat que no es canviaran els llibres de text. Així, ha acordat amb els representants del gremi que “el material existent és vàlid” i que, en relació a les Ciències Socials, que és on hi ha els canvis més importants, sí que es farà una proposta per al curs vinent. Durant la reunió també s’ha acordat que el canvi en el conjunt  del currículum de primària es realitzarà el curs 2015-2016, que és quan Ensenyament també haurà publicat les competències bàsiques en Ciències Socials.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada