dimecres, 12 de febrer del 2014

La comunitat educativa contra la LOMCE

Article Diari ARA sobre posició MUCE davant llei Wert

 El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) ha exigit aquest dimarts al Govern i al Parlament que liderin el boicot contra la llei orgànica de millora de la qualitat de l'educació (Lomce). Aquesta plataforma que agrupa sindicats, entitats pedagògiques i associacions de pares avisa que l'anomenada 'llei Wert' és "innecessària, inútil i injusta" i intentarà evitar "amb tots els mitjans al seu abast" que s'apliqui a partir del curs vinent.
Del 22 al 29 de març han convocat una setmana de lluita que també suma a les seves protestes la campanya de matriculació del departament d'Ensenyament. Jaume Aguilar, portaveu de la plataforma, ha dit que "és una mobilització per defensar que els professors "se substitueixin des del primer dia i amb tota la remuneració", que "disminueixin les ràtios d'alumnes per classe", s'augmentin els recursos "per atendre la diversitat", i es potenciïn "les beques per als llibres i les places de FP i l'educació per adults", entre d'altres demandes.Héctor Silveira, de FaPaC, ha denunciat que aquesta està afavorint el tancament de línies als centres públics. El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) ha "exigit", en paraules de la portaveu d'USTEC·STEs, Anna Elvira, al Govern i al Parlament de Catalunya que liderin "de manera coordinada" el "boicot" contra la Lomce. "Hem de rebre instruccions precises perquè tots actuem coordinadament i no s'apliqui aquesta llei a partir del curs vinent, perquè actualment ja hauríem d'estar preparant els canvis curriculars que implicarà", ha alertat Elvira.
En un manifest de la MUCE, on es qualifica el text de Wert de llei "innecessària, inútil i injusta", es proposa seguir unes línies mestres per plantar-li cara. Aquestes passen per "blindar el català com a llengua vehicular, deixar que els centres i els consells escolars escullin els seus currículums, s'aposti pel programari lliure que ofereix internet, es boicotegin les avaluacions externes derivades de la Lomce i es reforcin les línies de participació que garanteixen el control democràtic de les escoles".


 CiU, PSC, ERC, ICV i CUP ja van mostrar al juny el rebuig a la llei del ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, en aprovar una proposta de resolució presentada per la MUCE contrària a aquesta reforma però ara la comunitat educativa els demana un pas més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada