dimarts, 30 de juny del 2015

Mòbils a l'aula

Article Mòbils a l'Aula. universitat de Vic

L’ús dels dispositius mòbils a l’aula


DSC_1845
 O com treure’n rendiment educatiu.

Se’n parlava fa uns mesos i la notícia que enllacem concreta i anima el professorat a aprofitar a les seves aules els avantatges educatius que ofereixen els mòbils. I tot plegat ho ha fet la Conselleria d’Ensenyament amb les instruccions que va enviar la setmana passada animant els centres a incorporar-los en la seva activitat educativa.
Ningú no dubta dels avantatges educatius de la recomanació, més enllà dels beneficis que certament pot aportar en el complex món de la tecnologia. La seva utilització estem segurs que  contribuirà a l’alfabetització digital dels alumnes tot obrint-los a un més gran coneixement dels usos i les pràctiques amb els dispositius mòbils, tot aportar-los criteri i capacitat de discerniment. I tot això emmarcat en el treball i la millora de la competència digital docent.
El professorat, primer
En aquest context, ningú no dubta que per a fer-ne una adequada utilització cal i caldrà que el professorat es formi, de ben segur que no pas (o en menor mesura) en el coneixement de l’eina, però sí que de manera generalizada en els seus usos didàctics.
I és en aquesta línia que ens volem fer ressò d’una interessant proposta formativa que des del CIFE en col.laboració amb la FES Olot hem programat per al proper dijous dia 9 de juliol, en sessió de matí i tarda, a la capital de La Garrotxa. Tot plegat dins del marc de la Universitat d’Estiu de Vic. I tot plegat de la mà i sota el guiatge d’una persona experta en aquest camp, el professor Josep Maria Silva, del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB. Gestor territorial Àrea TIC i assessor del Servei TAC als Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament al Vallès Occidental. Membre del grup de recerca DIM i del Laboratori d’Observació d’Innovació Tecnològica i Educativa (ODITE).
Així és que qui tingui ganes de començar a introduir-se en aquests usos, conèixer més de la vota i de manera pràctica els codis de resposta ràpida (QR) i les possibilitats didàctiques de la realitat aumentada (AR) que ens posen a l’abast senzilles i intuïtives aplicacions mòbils, té una bona oportunitat de fer-ho participant en aquesta interessant proposta formativa que promet ser distesa (com demana l’època actual), variada i, per damunt de tot, interactiva i molt productiva. Això sí, caldrà anar-hi preparats amb el mòbil o la tauleta digital.
Trobareu tota la informació sobre la proposta clicant aquest enllaç:
http://www.uvic.cat/formacio-continua/ca/universitat-estiu/la-realitat-augmentada-ar-i-els-codis-de-resposta-rapida-qr-en-lambit-educatiu-0
Noticies relacionades:
http://www.lavanguardia.com/20150629/54433083391/escoles-rigau-mobil-classe.html
Sobre la imatge que acompanya l’entrada:
http://4.bp.blogspot.com/kuF-FCFbYmibJOMOBkPnocjx6LFFlU2WzyapGYm3nLpp=w360-h202-p-no

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada