dissabte, 20 de juny del 2015

Enric Prats. Hem fet molta política de l'educació i no política educativa

Enric Prats a 8TV

SOCIETAT, VÍDEOS | 
 
Josep Cuní ha entrevistat Enric Prats, professor de Pedagogia Internacional de la UB, per analitzar els resultats que vam conèixer ahir de les proves d’avaluació de competències bàsiques: els alumnes de sisè de Primària, últim curs d’aquesta etapa, han millorat en comprensió lectora, però no acaben de saber escriure. Prats no ha descartat que les xarxes socials hi tinguin alguna cosa a veure: “Aquesta cultura digital segur que té una repercussió en tot plegat.”
Ha considerat, a més, que “hem fet molta política de l’educació i no política educativa”. Sobre la reforma educativa de Wert, ha afirmat que sorprèn perquè “no posa sobre la taula temes rellevants”. “Aqueta llei no calia, calia millorar l’educació”, ha dit. Però, malgrat tot, ha explicat que Espanya no és una excepció a Europa, que en conjunt tampoc s’acaba de posar d’acord quant als sistemes educatius.
Per ell, cal “deixar treballar el professorat”, donar-los “més autonomia, més poder de decisió i confiança” i, en definitiva, “un reconeixement que ara no té”. Ha considerat, també, que cal un debat profund en aquesta societat sobre què li podem demanar a l’escola i quin ha de ser el paper de la família en relació amb els mestres i amb l’escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada