diumenge, 27 d’octubre del 2013

Posicionament del govern de la Generalitat davant la LOMCE




POSICIONAMENT DEL GOVERN DE LA GENERALITAT DAVANT LA LOMCE


Rebuig global i contundent al projecte de la LOMCE. D'acord amb aquest posicionament, s'està actuant en diversos fronts:

§  Totes les forces polítiques que vam aprovar la Llei d'educació de Catalunya hem consensuat les esmenes presentades al Congreso de los Diputados sobre el tractament que fa la proposta de la LOMCE de la llengua i dels continguts.
§  El Govern ha presentat dos documents, en el marc de la Conferencia sectorial del Ministerio de Educación, Cultura y Deportes, i les conselleries de les diferents comunitats autònomes, amb l'argumentari en què es basa l'oposició al projecte de llei. Aquest argumentari fa referència tant a les qüestions lingüístiques com a la invasió competencial i al model educatiu que es proposa.



§  Tots els grups parlamentaris del Congreso de los Diputados, menys PP i UPyD, han signat, al costat dels sindicats i representants de pares i mares, el document "10 raons per rebutjar la llei Wert". El decàleg abraça la globalitat d'aspectes del projecte de llei: l'esperit segregador i intervencionista, la desconfiança cap al professorat, la devaluació del paper de la formació professional, l'atemptat al model d'immersió lingüística, la recentralització competencial, la limitació del paper de la comunitat educativa i l'aposta per un model educatiu elitista i economicista.



§  El grup parlamentari de CIU, juntament amb la resta de forces polítiques que s'oposen al projecte de llei, s'ha compromès a derogar la LOMCE tan bon punt hi hagi una nova majoria parlamentària que ho possibiliti.

§  Declaració del Consell Escolar de Catalunya en defensa del model català d'immersió lingüística.



Font: Departament d’Ensenyament

El Senat amplia el termini de les esmenes a la LOMCE

El Senat ha ampliat fins al proper dia 31 el termini de presentació de les esmenes a la reforma educativa després de la petició realitzada aquest dimecres en el seu registre per 41 senadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada