divendres, 18 d’octubre del 2013

MANIFEST. NO A LA LOMCE.

Aquest és un manifest que hem elaborat posicionant-nos a nivell personal en contra de la LOMCE i a favor de les mobilitzacions. Com a mestres d'una escola concertada volem expressar amb claredat el nostre posicionament. Si et ve de gust i comparteixes el que plantegem et pots sumar donant el teu nom i la teva escola, bé deixant un comentari o bé enviant un correu electrònic a comissioactualitatgravi@gmail.com

NO A LA LOMCE. DEFENSEM LA NOSTRA ESCOLA.



L'educació és una de les eines més importants d'una societat per tal de garantir la seva cohesió social i el seu progrés. Com a persones vinculades a escoles concertades expressem el nostre compromís per fer de l'educació un espai que contribueixi a una societat més justa, solidària i compromesa. Defensem una escola oberta i de qualitat al servei de tota la societat. L'escola, a més, ha jugat a Catalunya un paper imprescindible per a la normalització lingüística de la llengua catalana i per garantir una societat més cohesionada.

Vivim moments difícils en el món de l'educació. Les retallades econòmiques atempten directament contra la qualitat de l'educació i els drets laborals del professorat. Les reformes legals posen en qüestió el model educatiu que durant molts anys ens ha permès avançar. I aquest risc és molt més gran a Catalunya, quan es vol malmetre un model que s'ha demostrat vàlid i necessari, un model que ha garantit la convivència.

Les retallades en el món de l'educació suposen una pèrdua de qualitat del model. Ara més que mai cal invertir en educació, per tal de poder generar eines socials que ens permetin afrontar els nous temps. Quan les desigualtats socials van en augment l'escola ha de tenir més capacitat per ajudar a equilibrar les oportunitats. Les retallades suposen un greu fre per a l'escola pública, i també per a moltes concertades. De la mateixa manera les retallades també suposen una pèrdua de drets laborals i de poder adquisitiu per al professorat. Posar en valor l'educació inclou reconèixer laboralment el paper dels docents. I en aquest cas el professorat de les escoles concertades sumem les retallades a uns salaris i a unes condicions laborals inferiors. També per a les famílies, les retallades les obliguen a incrementar el seu esforç per complementar una educació de qualitat.

La proposta de nova llei d'educació, la LOMCE, és un pas radical per acabar amb els aspectes més positius de l'actual model educatiu. És un atac frontal a la igualtat d'oportunitats. La LOMCE va en contra d'alguns dels aspectes que com a educadors i educadores considerem essencials: 


És una agressió contra la llengua i la cultura catalanes.

Planteja com a objectiu principal de l'educació formar mà d'obra per a un mercat laboral injust. No posa l'educació integral de la persona com a objectiu.

El govern central decideix la majoria dels continguts, limitant així l'autonomia dels centres i el treball dels claustres.

Potencia una escola preparada per superar proves externes, ignorant aspectes tan essencials com la creativitat, l'esperit crític o les relacions socials.

Substitueix el model d'escola democràtica per un model centralitzat i uniforme que elimina la implicació de les famílies en l'educació..

Planteja un model excloent amb els alumnes amb més dificultats. Prioritza l’homogeneïtat del grup classe davant de la diversitat.

La LOMCE qüestiona la nostra manera d'entendre l'escola, pretén fer retrocedir el paper de la llengua catalana i no garanteix una educació universal i de qualitat. És per tot això que, al costat de tota la comunitat educativa pública i concertada, expressem la nostra oposició ferma a la LOMCE. Cridem a la mobilització activa en contra de les retallades i la llei d'educació. No ens conformem- per dignitat i per compromís- i seguirem defensant aquest model.

Dóna suport al manifest l'AMPA de l'escola Gravi.

Personal de l'escola Gravi que signa aquest manifest:


Carmen Alba
Eva Alsedà
Lídia Ayllón
Marga Azofra
Xavier Baldovín
Rosa Barbero
Joan Bofill
Núria Bombardó
Rosa Anna Brull
Montse Buch
Assumpta Canal
Marta Carbonell
Mercè Casals
Estefania Cortés
Jana de Pablo
Maria Dombon
Alba Erra
Mònica Escobedo
Francesc Esperanzi
Carme Estivill
Teresa Farran
Magda Francés
Alba Fuentes
Annabel Gamarra
Mònica García
Clara Garreta
Víctor Gascón
Xavier Guillaumes
Marga Herrera
Neus Jordà
Maria Jesús Laguna
Laia Llauradó
Eulàlia López
Montse Maestro
Javi Manzanares
Cristina Marcos
Roser Margalef
Maria Martí
Àngels Mayor
Berta Melcón
Núria Mestres
Eva Miquel
Marta Moles
Cristina Montardit
David Morales
Marcos Moronta
Eva Musté
Pere Nieto
Sergi Paredes
Jeroni Pérez
Laura Plans
Núria Prat
Montse Pujol
Bàrbara Riera
Tere Rodoreda
Manel Rodríguez
Josep Maria Roca
Sergi Roldán
Anna Ros
Maria Ruiz
Carles Sadurní
Mireia Samper
Fidel Sanmillan 
Montse Serra
Marissa Sierra
Irene Vilaseca
Vicky Voltas


Mestres escola Grevol que s'adhereixen


- Roger Vila
- Núria Mestres Moles
- Diana Salgado
- Montse Giol
- Georgina Cabezas
- Laura Sala
- Carmina Cabezas
- Jordi Bonet
- Agustí Gómez
- Sara Jiménez
- Raquel Gonzàlez
- Albert Saragossa
- Meritxell Macià
- Xavier Riera 
- Marina Mallol

Més adhesions rebudes

Carme Mumbrú 
Anna Presas
Antònia Valle (Escola La Pau. Vilanova i la Geltrú)
Carlota Pascual
Josep Maria Orriols
Maribel Ruiz
Francesc Sagrera
Xavier Vernetta
Josep Flores
Izaskun Seva
Joan M. Moya
Ignasi Corral
Rosa González
Míriam
Isabel Tristán
Carles Comas
Salvador Salgado
Elias Negueruela
Antònia Vidal 
Maria Juan
Núria Boquet
Teresa Serradell
Júlia Monsó (exalumnes)
Juanjo Ramos
Claris Davies (exalumnes)
Eli Olivan (exalumnes)
Héctor Marín (exalumnes)
Clara Corbacho (exalumnes)
Carme Duran (Institut obert de Catalunya)
Antonio Rovira
Montserrat Alberte
Eva Álvarez (exalumnes)
Clara Corbacho (exalumnes)
Elena Colomina (Salvador Espriu, Sant Feliu de Llobregat)
Josep Maria Gariga
Rosana LLuch
Anna Manso



65 comentaris:

  1. Felicitats per la iniciativa. Evidentment, m'hi adhereixo com a professora de llengua catalana i com a ex- gravitana. El vostre manifest ja ha arribat a l'escola Grèvol, que és l'escola on treballo i que és també una cooperativa mixta.
    Endavant amb aquest esperit crític i que la lluita no s'aturi, perquè som molts els que creiem que l'educació és la clau per fer una societat més justa. I perquè malgrat els entrebancs, tenim la millor feina del món.
    Salutacions!

    ResponElimina
  2. Com a Secretari de l'AMPA de l'Escola GRAVI, us comuniquem que per decisió unànime de la Junta, ens ADHERIM al manifest.
    Força i endavant !!!

    ResponElimina
  3. Com a mare d'un alumne, només puc dir que la nostra família està totalment d'acord. Si no expressem la nostra disconformitat serem una "majoria silenciosa" sense definir.

    ResponElimina
  4. NO A LA LOMCE.

    DIJOUS 28 Octubre

    VAGA ENSENYAMENT

    ResponElimina
    Respostes
    1. UPS! =(

      DIJOUS 24 !!!

      http://mestresiescola.blogspot.com/2013/10/la-fapac-convoca-la-vaga.html

      Elimina
  5. Com a mare d'un noi d'ESO de Gravi dono suport al manifest.
    Hem viscut molt positivament l' escolarització del nostre fill i aposten clarament pel model educatiu vigent.

    ResponElimina
  6. Com a catalana i mare d'estudiants NO A LA LOMCE!!!

    ResponElimina
  7. Com a mare d'una nena de primaria, com ex-alumne, dono suport al manifest i us dono les gràcies per no acollir-vos a la LOMCE i dir NO.
    Aquest son els valors que necesito que es defensin, els valors que ens varen fer escollir l'Escola Gravi.

    Moltes gràcies a tots els mestres i equip docent

    ResponElimina
  8. No podem consentir aquests atacs al nostra model d'educaicó , a la formació dels nostres fills que són el futur i la base d'una societat més justa e igualitària. Ens adherim al manifest i as la vaga .

    ResponElimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. Com a totes les mares em preocupa l'educació del meu fill, i personalment, estic convençuda que la LOMCE és un pas enrere en aquest sentit.
    Tots els nens i nenes tenen dret a un ensenyament de qualitat i adaptat a les seves necessitats, sense exclusions.
    Gràcies per aquesta iniciativa i per ajudar-nos amb l'educació dels nostres fills.

    ResponElimina
  11. Jo també m'adhereixo al manifest!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens podeu passar nom i cognoms per afegir-vos al llistat? gràcies

      Elimina
  12. Tot el meu suport i adhesió al vostre manifest!

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats per la vostra valentia. Ja és hora que protestem per tot el mal que ens estan fent. Esteu lluitant pel futur dels nostres fills i això em fa sentir molt orgullós de l'escola a la que va l'Adrià. Teniu tot el nostre recolzament ... i el que calgui!.

    ResponElimina
  14. La vostra lluita és la nostra lluita, tot el nostre suport

    ResponElimina
  15. Desconozco la nueva ley y no puedo opinar sobre ella pero sí puedo decir que rechazo totalmente la inmersion linguistica que se lleva a cabo en cataluña, ya es hora de que todos los padres nos manifestemos en contra de este atropello a nuestros derechos y libertades, queremos una escuela bilingüe donde las asignaturas se den en los dos idiomas oficiales. Por una escuela de todos, educacion bilingüe ya.

    ResponElimina
    Respostes
    1. esther/monitora de lleure23 d’octubre del 2013, a les 23:57

      1º conoce la ley, es importante. Sobre inmersión ..yo soy de las obligadas a estudiar en castellano..y con los años lo pagué.Me ha costado dinero y mucho tiempo que no tenia . y todavia ahora no he conseguido escribir el catalan perfecto que és lo que me gustaria.Todos fomentamos el ingles..ohhhh la gran lengua del futuro. Pero nunca debemos olvidar lo que tenemos en casa ,eso és lo 1º. Nuestros hijos aprenden catalán i castellano y caban dominando las dos lenguas. Te parece poca riqueza???

      Elimina
    2. 1º Estais haciendo lo mismo que hizo la dictadura franquista solo que invirtiendo los idiomas, porque ahora dais 2 horas a la semana pero en cuanto tengais la independencia, de las primeras cosas que hareis es eliminar totalmente el castellano de las escuelas ademas de en todo el ámbito público.
      2º Con 2 horas a la semana nadie puede aprender un idioma si no lo oye y lo practica ademas fuera de los estudios, por eso el catalan no desapareció a pesar de estar prohibido en la escuela, porque los catalanoparlantes lo hablaban en casa, pero no lo aprendieron a escribir y los castellanoparlantes ni lo hablan ni lo escriben; y ahora lo que pasa con el castellano es que los castellanoparlantes lo hablan pero no lo saben casi escribir y los catalanoparlantes ni una cosa ni la otra. La verdad es que lo estais haciendo muy bien toda la ingenieria social para ir arrinconando el castellano hasta su desaparición total dentro de unas generaciones.

      Elimina
  16. Soc pare i en conseqüència usuari del sistema educatiu d'una alumna de detze anys. No puc emetre una opinió concreta sobre el projecte de la LOMCE doncs no la he llegida i encara menys comparadaa amb l'actual la LOE que és la que s'aplica ara, em costa imaginar-me els canvis. Fora bo que puguessiu concretar perquè les persones que no som professionals de l'ensenyament poguessim tenir un millor coneixem.
    El que sí se són dues coses:
    - És l'enèssima reforma del sistema educatiu espanyol, voleu dir que aquest no és el primer problema, els nostres polítics incapaços de donar estabilitat i permanència al sistema ?
    - Conec, mínimament, el sistema retributiu dels funcionaris docents i el sistema retributiu dels treballadors de l'ensenyament privat concertat o no, és absolutament injust i injustificable les vostres condicions.
    Com antic usuari del sistema educatiu públic i ara del privat concertat de la vostra escola sols puc dir-vos gràcies per la tasca que feu, seguiu en aquesta línia que ho esteu fent molt bé..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens podeu passar nom i cognoms per afegir-vos al llistat? gràcies

      Elimina
    2. Llistat? no se de quin llistat esteu parlant.

      Elimina
  17. Els models d'èxit s'han de mantenir i el model català, amb els defectes que pot tenir i en té, és un model exitós en molts aspectes. No a la LOMCE i a la imposició per part d'un estat jacobí i recentralitzador.
    Ara bé, fins on serem capaços d'aguantar? S'assumiria per part de l'Escola Gravi una insubmissió en aquest àmbit que de ben segur seria recolzat per la inmernsa majoria dels pares/mares i de la ciutadania de Catalunya? Això marcaria una vegada més la diferència fonamentada en una identitat pròpia que ens volen espaçar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sabia yo que estar en el informe pisa, en la parte media y media-baja entre todas las comunidades autonomas fuera un modelo exitoso y a mantener, que pena....

      Elimina
    2. L'informe PISA no són les "taules sagrades", i es podria parlar molt de com s'elabora i com es compara...tot i això no s'indica res a l'informe de "convivència entre cultures" fet que el model català sí ha aconseguit amb ÈXIT.

      Elimina
    3. I revisa bé l'informe PISA perquè per sota de la mitja de la OCDE sempre està ESPANYA...i si es mira per Comunitats el resultat potser et sorprendria....

      Elimina
    4. Molt bé !
      Aquesta és la qüestió fins a quin punt hi ha possibilitats REALS de que l'Escola Gravi tingui un projecte educatiu propi al marge de les fluctuacions polítiques de torn ?
      En principi al ser de titularitat privada sembla que aixó ha d'afavorir l'autonomia, tindriem el problema de la inspecció educativa però no el de la titularitat.

      Elimina
  18. Com a pares d'un alumne de batxillerat ens adherim al manifest en defensa d'una educació oberta i de qualitat. Un pais sense educació de qualitat és un pais sense futur pel nostres fills i filles
    No a les retallades!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens podeu passar nom i cognoms per afegir-vos al llistat? gràcies

      Elimina
  19. Com a mestra de Gravi, agrair als docents que formen part de la comissió, tot el treball que estan fent perquè la nostra veu vagi més enllà de les sales de mestres de les escoles!

    I aprofito per animar a tothom que ho desitgi, a participar de la manifestació que es farà dijous 24, hem quedat a les 12,15 a Balmes/ Gran Via. Gravitans i simpatitzants animeu-vos!

    ResponElimina
  20. Jo també m'adhereixo al manifest!!!!! .Com a catalana i pare d'estudiants NO A LA LOMCE!!!

    ResponElimina
  21. Sóc mare de 2 nens i estic totalment en contra d'aquesta llei per diferents motius:
    .-Manca de respecte envers altra llengua que no sigui el castella, i com a conseqüencia intentar eliminar el model ligüistic i educatiu català.
    :-Imposició de asignatures com a religió a alumnes que som laics i sí respetem que altres nens vulguim tenir una educació religiosa.
    :- Per últim volem una educació com la que ara mateix els nostres fills disfruten a l'escola que els seus pares han decidir per seu aprenentatge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Antonia, aquí la única falta de respeto hacia otra lengua es la que tiene la Generalitat hacia el castellano y hacia los castellanoparlantes.
      En cuanto a la asignatura de religión, es optativa, puedes elegir otra asignatura alternativa, lo que sí son, tanto una como otra, es evaluables porque si no no son asignaturas.
      Por último, me alegro que lleves a tus hijos a una escuela con unos valores como los que tú quieres para tus hijos, otras familias no tenemos esa suerte, no ya dentro de la escuela pública, tampoco en la escuela concertada.

      Elimina
    2. Hola Jesús,
      Soy hija de castellanoparlantes y me expreso mejor en castellano, tanto a nivel escrito como oral, y sé que no quiero que le pase eso a mi hijo, ¿por qué? pues porque somos catalanes y nuestra lengua es el catalán, por lo tanto es la lengua que debemos dominar en primera instancia.
      Esto no significa que no quiera que mi hijo sepa hablar y escribir castellano, al contrario, ojala tuviera la capacidad, la oportunidad y la inquietud de aprender no solo el castellano sino también el inglés, el francés, el alemán... pues pienso que cuantos más idiomas sepas mejor, y ya no porque sean necesarios para la vida laboral, sino porque cada idioma tiene detrás una historia y una cultura propias... de hecho, te diré, que hará unos 15 años me estuve planteando estudiar euskera simplemente por curiosidad y por conocer un idioma que, al igual que el catalán, estuvo en "riesgo de extinción"...
      No creo que el castellano vaya a desaparecer de nuestras vidas porque sería un absurdo, igual que lo seria eliminar el inglés...simplemente creo que si vives en Holanda tienes que saber holandés perfectamente, si vives en Francia el francés y si vives en Catalunya el catalán.

      Elimina
    3. hola Rosa.
      ¿No crees que si las clases se dieran la mitad en catalan y la mitad en castellano, los niños aprenderian perfectamente los dos idiomas?, si lo crees, entonces es que el sistema actual es perverso. En Holanda los niños aprenden en el único idioma oficial que tienen, pero aquí tenemos 2 idiomas oficiales y sin embargo tanto en la escuela como en el resto de la administracion autonomica solo existe el catalan. Por cierto, si vives en Bretaña estudias en frances, si vives en el Rosellon estudias en frances y si vives en el pais vasco frances estudias en frances.

      Elimina
  22. Moltes gràcies per la bona acollida del manifest. Especialment moltes gràcies a l'AMPA pel seu suport. Mirarem de donar resposta a algunes de les coses que ens plantegeu i impulsarem propostes de debat, mobilització, formació...som una comissió creada recentment a l'escola Gravi però amb ganes de dinamitzar coses i ens fa il·lusió veure que tenim resposta.

    ResponElimina
  23. L'escola catalana l'ha de regular el Govern català. No a la LOMCE!
    Maria Juan, mare d'alumnes de Gravi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho has dit "hauria", a més, arribat el cas que ja és molt arribar,crec que no garantiria res, no oblidis que pel Departament d'Ensenyament han passat els partits de: Convergència, Unió, Esquerra i PSC i demà ? Cada un d'ells ha introduït, en la forma de fer qüotidiana, alhora de elaborar el pressupost etc. la sevaa emprenta.
      En la meva opinió el tema és: quina possibilitats REALS hi ha que la comunitat educativa Gravi "s'autodetermini" ?
      Doncs avui és la LOMCE, ahir va ser la LOE, abans la LODE i demà ...
      És a dir: és necessari ? és convenient ? és possible que l'Escola Gravi torni al que vàren ser els seus orígens ?

      Elimina
    2. Evidentment, no garantiria res. Ja ho estem veient amb les retallades. Però no hauríem de lidiar amb dos governs...
      Maria

      Elimina
  24. Núria Boquet
    com a pares d'una alumna de Gravi ens adherim al vostre manifest. Ens hem de mobilitzar, ens juguem molt!!

    ResponElimina
  25. m’adhereixo al manifest NO A LA LOMCE. DEFENSEM LA NOSTRA ESCOLA GRAVI.

    ResponElimina
  26. Amb mestres com vosaltres...hi ha futur!! gràcies per la vostra actitud!

    ResponElimina
  27. Com a futura mestre i ex alumne de Gravi, estic totalment d'acord i m'hi adereixo! Des de la UAB els estudiants de la menció de NEE recolzen la vaga!

    ResponElimina
  28. Com a pares d'una alumne de 5e. ens adherim al manifest.Endavant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens podeu passar nom i cognoms per afegir-vos al llistat? gràcies

      Elimina
  29. Una llei en contra de l'educació i del sentit comú.
    Ens veurem dijous 24 a la manifestació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens podeu passar nom i cognoms per afegir-vos al llistat? gràcies

      Elimina
  30. Som la Carolina i la Joana (6è. de primària de l'Escola Gravi)
    Nosaltres també ens hi adherim! Es una bogeria i un malson que no podem permetre que es faci realitat! Aquesta gent s'han begut l'enteniment i volen una societat uniforme i mediocre per al seu benefici! No ho podem permetre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Podeu donar-nos nom i cognoms per afegir-vos al llistat? Gràcies

      Elimina
  31. Ens adherim al manifest NO A LA LOMCE!
    Com a pares i com a persones preocupades pel futur, us agraïm el vostre posicionament.
    Demà hi hem de ser tots!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens podeu passar nom i cognoms per afegir-vos al llistat? gràcies

      Elimina
  32. Mestres escola Grèvol, cooperativa del Poblenou, que s'adhereixen al manifest. Ens fa molta il·lusió.

    Roger Vila
    - Núria Mestres Moles
    - Diana Salgado
    - Montse Giol
    - Georgina Cabezas
    - Laura Sala
    - Carmina Cabezas
    - Jordi Bonet
    - Agustí Gómez
    - Sara Jiménez
    - Raquel Gonzàlez
    - Albert Saragossa
    - Meritxell Macià
    - Xavier Riera

    ResponElimina
  33. Gràcies per la vostra aportació. L'escola ha d'ajudar a equilibrar les desigualtats socials, educatives i econòmiques.

    ResponElimina
  34. Abans de res, gràcies per la vostra feina i per la vostra iniciativa!
    Un NO rotund a la LOMCE. Insubmissió ferma!
    És clar que hem de fer pinya; per això em preocupa que, segons informa la notícia aparescuda a "El Periódico" (http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/rebellio-concertada-2778011), el manifest l'hagi signat el 90 % del professorat de Gravi.
    Si ja a Gravi tenim un 10 % de professorat que no el vol signar (entenc que perquè no està d'acord amb el contingut), no anem gaire bé. No us sembla?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara ja som gairebé el 100% Hem volgut fer un text i que la gent es comprometés de forma personal i individual, a vegades les unanimitats no expressen opinions reals. El primer objectiu era fer que la gent conegués millor la llei i que hi hagués la possibilitat d'expressar-se. Creiem que com a escola avui som més forts. Gràcies

      Elimina
    2. ¡Viva la dictadura de la unanimidad!, ¿quien se atreve a contradecir al gran hermano?, tened cuidado que os vigilan y ademas hacen listas de desafectos.

      Elimina
    3. Els mateixos arguments de sempre: les amenaces i crear por.

      Elimina
    4. Molt bé Comissió "unanimitat" ... malament algú s'estimat més callar i no dir el que sincerament pensa.
      Fora bó recuperar aquella dita catalana, que he pres avui "Tres catalans/es quatre opinions" .
      "Qui perd els orígens perd la identitat"

      Elimina
  35. Si voleu constar en el llistat d'adhesions podeu enviar correu a comissioactualitatgravi@gmail.com

    ResponElimina
  36. Vull adherir-me al manifest en contra de la LOMCE. No a la LOMCE! No a les retallades en educació!

    ResponElimina
  37. No a la LOMCE, endavant amb el manifest!

    ResponElimina
  38. Com a mestra i com a mare d'exalumna de Gravi, m'adhereixo al manifest.

    ResponElimina